lördag 4 oktober 2014

Äppelpaj- socker-och Glutenfri

Sötsugen! Jag har kollat runt på olika recept på en sockerfri och glutenfri äppelkaka, allt innehåller mandelmjöl... Det är så dyrt om man jämför med andra mjölsorter så när det inte är något jag har hemma i skafferiet (tyvärr). Så jag fick improvisera ihop ett pajtäcke. Bovetemjölet gjorde den lite väl matig, Nästa gång struntar jag i havregrynen och hoppas på att jag har en annan mjölsort.

Pajtäcke
ca 100g smör
2dl bovetemjöl (med lite rismjöl, som var iblandat)
2msk kokossocker
lite äkta vaniljpulver
ca 1msk matlagnings honung 

Glutenfria havregryn

3 äpplen
Kanel 
Hounug

Gör såhär
Blanda ihop allt till degen.

Skiva skalade äpplen i önskad form. Lägg dem i en form med havregryn i botten, för varje lager äpplen hade jag på lite kanel. Sen är det bara att "klicka"ut degen över formen. 
In i ugnen på 175grader i ca 20-25 minuter.
Jag åt den med grädde!





Tillägg:
Joel tyckte väldigt mycket om den. Den föll i hans rågiga smak.
Nästa gång använder jag ett sötare mjöl!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar