måndag 29 september 2014

Potatishalvor med 3 röror

Jag ska förska vaska fram några bilder på den här potatisen men än så länge får det duga med receptet.

Det här var en väldigt smidig och uppskattad rätt på buffébordet.

Börja med att halvera potatisen på längden. Lägg allt på en plåt och häll över lite olja. In i ugnen på 200grader i ca 30min. Låt potatisen svalna innan du har på rörorna.

Vi hade tre olika röror

  1. Mashed peas 

    Lika lätt som det låter. Mixa gröna ärtor med stavmixer. Jag hade i lite olja och salt och peppar. Stek bacon och klipp ner i ärtorna. Rör om och klicka ut på potatisen eller ha som separat röra.
  2. Lax&diljon-kräm

    Blanda crème fraiche och diljonsenap efter smak. Salta och peppra. Klipp i kallrökt lax. Låt den stå till sig innan du klickar ut den på potatisen.
  3. Romröra

    Blanda creme fraiche med stenbitsrom, färsk citronjuice, citronzest och  pepparrot efter smak. Låt den stå till sig innan den klickas ut på potatisen. Toppa av med en liten räka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar