Det här var en väldigt smidig och uppskattad rätt på buffébordet.
Börja med att halvera potatisen på längden. Lägg allt på en plåt och häll över lite olja. In i ugnen på 200grader i ca 30min. Låt potatisen svalna innan du har på rörorna.
Vi hade tre olika röror
- Mashed peas
Lika lätt som det låter. Mixa gröna ärtor med stavmixer. Jag hade i lite olja och salt och peppar. Stek bacon och klipp ner i ärtorna. Rör om och klicka ut på potatisen eller ha som separat röra. - Lax&diljon-kräm
Blanda crème fraiche och diljonsenap efter smak. Salta och peppra. Klipp i kallrökt lax. Låt den stå till sig innan du klickar ut den på potatisen. - Romröra
Blanda creme fraiche med stenbitsrom, färsk citronjuice, citronzest och pepparrot efter smak. Låt den stå till sig innan den klickas ut på potatisen. Toppa av med en liten räka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar