tisdag 16 september 2014

Kycklingburgare, rotsaker i ugn & dijonsås

Igår blev det snabbmat. Orkar inte hålla på hela tiden och det var extra-pris på färdiga färska kycklingburgare från kronfågeln. Dom innehåller inget nämnvärt egentligen, mest bara kyckling så det kändes helt ok!

Till det gjorde jag rotsaker i ugn med fetaost på och serverade med en kall dijonsås till. 

Ingredienser 

Kycklingburgare - klara

Rotfrukter i ugn
Morötter
Potatis
Rödbetor
Scharlottenlök 
Vitlök 
Olja
Salt 
Peppar
Fetaost

Dijonsås
2,5dl Crème fresch 
4tsk Diljonsenap
2 hackade scharlottenlökar
Salt 
Peppar

Skölj av rotfrukterna. Klyv i önskad storlek, jag behåller skalet på för smak och nyttigheterna har jag hört stannar kvar. Löken skalar jag och delar på mitten. Pluppa ner några skalade och bankade vitlöksklyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja, salta och peppra. In i ugnen på 200grader, låt vara inne tills det är klart ca 40min beroende på storlek. När det är klart så spred jag över fetaosten och lät det stå på eftervärme tills allt annat var klart. 

Kycklingen skulle bara stekas på i 8min så det är bara att köra på. Under tiden, hacka löken och blanda med crème freschen och senap efter smak! 



Tadam! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar