lördag 27 september 2014

Glutenfritt knäckesticks

Imorgon ska jag och min syster fira våra födelsedagar och vi ska ha lite tapas/snitt- tema så som lite att tugga på ska vi ha glutenfria knäckesticks (brödpinnar typ).
Receptet har jag fått här ifrån och var snorlätt att göra!

Jag blandade bovetemjöl, rismjöl och majsmjöl till 2dl
Den 2,5dl frömixen består av solroskärnor, sesamfrön och linfrön 
Släng i 1 krm salt.
Istället för kokosfett hade jag 2,5msk vanlig matolja som jag blandade ner i det torra ingredienserna. Sen på med 2,5dl kokande vatten. Blanda väl. Klicka ut hela degen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på ytterliggare ett plåtpapper och kavla ut degen så den blir lagom tunn (tänk på att den sväller lite i ugnen. Ta bort det extra pappret och skär ut formen du önskar. 
In i ugnen på 175grader i ca 35-40min









                           



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar