lördag 27 september 2014

Flax"ägg"

Jag ska baka äggfritt vilket känns krångligt men nu när jag har gjort lite research så känns det överkomligt. här hittade jag instruktioner.

Flax-ägg är linfö-ägg på svenska.
Man mixar helt enkelt bara så mycket linfrön man önskar och blandar sedan mjölet med vatten.
1 msk linfrömjöl med 3msk vatten motsvarar 1 ägg.

När du har mixat linfröna så blandar du ner vatten (inte tvärtom alltså blanda ner linfröna i vatten) och vispar ihop. Låt dem stå i kylen i minst 15min, helst 1timme så de får "sätta" sig ordentligt (det blir geleigt när det har varit i kylen men jag lyckas inte fånga det på bild).
Ett tips är att börja med att göra "äggen" innan du gör resten av baket. Man behöver inte göra ett ägg i taget utan det går bra att göra alla på en gång.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar