onsdag 17 september 2014

Fiskgratäng

En klassiker! Kanske inte så vacker men väldigt god. I moset hade jag den här gången potatis och morötter. Jag brukar ha palsternacka också för att få ett riktigt solmos men den var så hemskt dyr. Det blev väldigt mycket mos nu men det kan man ta efter smak. Det som blev över slängde jag på en mellismacka med lite kaviar på, riktigt gott!

Den här gången hade jag scharlottenlök i eftersom att vi hade det hemma men nästa gång måste jag nog hoppa över löken helt för jag känner att min mage börjar bli grinig... 

Fiskgratäng

Moset
8 potatisar
5 morötter
Klick smör
Mjölk

1 torskblock- tinat och MSC-märkt
Vitpeppar

Sås
3 scharlottenlökar
Ca 150g tinad hackad spenat
Grädde (kan uteslutas)
2msk crème fresch 
Några skivor herrgårdsost
Muskot
Salt&peppar 

Börja att skala grönsakerna, koka och mosa med alla andra mos-ingredienser. Jag gjorde det redan på morgonen så var det bara att göra såsen och montera ihop sen när det var dags.

Hacka löken, bryn tillsammans med spenaten. Krydda efter smak (jag älskar muskot så den fick lysa ordentligt) . Jag hade grädde över så jag hade i den lilla skvätten, sen hade jag i crème fresch. Låt det koka ihop, avsluta med några skivor herrgårdsost. 
Lägg torskblocket i mitten av en lagom stor ugnsfast form. Strö över vitpeppar på fisken. Häll sedan över såsen så den täcker fisken. Klicka sedan ut moset runt fiskblocket. 
Ställ in i ugnen på 200grader i ca 40min eller till fisken är vit.


Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar