söndag 21 september 2014

Färsbiffar i Kantarellsås

Här ska det göras svampsås med dagens svampskörd! Till den har jag nötfärsbiffar.

Färsbiffar
ca 200g nötfärs
halv kött-buljongtärning (halva den resterande biten i såsen)
ca 5msk Vatten, att lösa upp buljongen med
Svartpeppar
2 äggulor
1tsk fiberhusk

Sås
1/2 purjolök
ca 150g kantareller
1dl grädde
3dl mjölk
1/4 kött-buljong tärning
två skvättar kinesisk soja
svartpeppar
smör att steka i

Rensa kantarellerna. Skiva dem i önskad storlek (jag glömde bort det här momentet och därför är svamparna hela i stekpannan på bilden. Jag skar dem i stekpannan). Blanda allt till biffarna, det ska stå och svälla i ca 15min. Under tiden, hacka löken. 
Börja med att steka biffarna i en gjutjärnspanna med smör i, bara så de får en snygg färg. Lyft sedan ur pannan och ha i ytterligare en klick smör för att bryna löken och kantarellerna. När de har blivit sladdriga, i med grädden och biffarna. Häll på med soja, bukljong och peppar. Sist i med mjölken. Rör om så gott det går. På med ett lock och låt sjuda tills biffarna är klara. Önskas mer sås eller blev det för salt, häll på lite mjölk och grädde.
Jag serverar med potatis och sockerfri lingonsylt!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar