söndag 19 januari 2014

Varm kycklingsallad med bacon-chips

Förtfarnade söndag. Fortfarande skåpmat. Fiskgratängen blir morgondagens middag. Idag blir det en wok-lik varm sallad med kyckling och bacon.

Ingredienser- 2mindre portioner
2kyckling filéer 
100g grönkål
1spetspaprika
1gröndel av purjolök
1/2pkt bacon
Parmesan
Svartpeppar
Pimento krydda
Olivolja
Vitlöksolja
Parmesan (eller valfri ost)

Stek kyckling filéerna hela. Krydda med peppar och pimemto på båda sidorna. Stek dem hårt. När de nästan är klara, ta upp dem ur pannan och skär i tunna bitar. Fortsätt steka dem.

Under tiden strimlar du kålen, purjon och paprikan. När kycklingen är klar höjer du temperaturen i pannan och byter plats på grönsakerna och kycklingen. Ringla vitlöksoljan och olivolja över grönsakerna. Stek hastigt. Klipp baconet i strimlor och stek i en annan panna. Även det snabbt och hårt så att det blir som chips. 

Lägg upp allt på ett större fat och riv lite ost på! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar