lördag 8 november 2014

Ugnsbakad lax med pressad potatis och citronsås

Mat på jobbet igen. Lördags lax blev det idag. 

Lax för ca 8pers
1.7kg färsklaxsida
 Salt 
Svart-& vit-peppar
 
Citronsås
7dl crème fresch 
1dl grädde
1/2dl vatten 
Citronzest från 1 citron
Juice från 1 citron
1 fiskbuljongtärning
Svartpeppar

Potatis 

Börja med att koka potatisen.
Sätt ugnen på 200grader. Lägg laxen på en plåt, salta och peppra. In i ugnen ca 15-17 minuter. När tiden har gått stäng av ugnen och ställ luckan på glänt ca 5minuter ta sendan ut fisken och servera.

Under tiden, gör såsen. Lägg crème freschen i en kastrull. Riv och pressa ner citronen. Låt såsen bli varm innan du smular ner stor del av buljongtärningen. Peppra. Häll i grädden, låt såsen bli varm igen innan du smakar av. Ha i så mycket vatten som behövs för att öppna upp såsen. 

Pressa den färdig kokta potatisen i en potatis press (om du har lust). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar