Jag hade även majsmjöl i degen som kan vara känsligt för glutenmagar. Men äsch jag måste ju testa!
Mitt andra dilemma, pajen vill inte stelna...
Nu har den varit inne i 40-minuter och den är fortfarande lite blaskig. Jag ska ta ut den och hoppas att den stelnar. Troligtvis gjorde jag för mesig äggstanning eftersom att jag inte är så förtjust i för äggig stanning,

Pajdeg
2dl sojamjöl
2dl majsmjöl
1/2dl bovetemjöl
1/2dl rismjöl
ca 75g smör
ca 1 1/2msk grädde (går lika bra med vatten men min grädde håller på att gå ut)
ca 1msk yoghurt (samma gäller här som med grädden)
salt
Fyllning
Jag hade rödbetor, lök och spenat hemma så det fick det bli
Jag hade rödbetor, lök och spenat hemma så det fick det bli
vitpeppar
svartpeppar
salt
Äggstanning
2.5dl mjölk
2ägg
Gör pajdegen först, knåda ihop alla ingredienser och tryck ut degen i en lagom stor form. Min form var i minsta laget.. Ställ in formen i kylen
Sätt på ugnen på 175grader
Koka delade rödbetor, jag gjorde som små båtar. Koka i saltvatten i ca 10minuter.
Hacka löken i önskad storlek och häll i allt i pajformen. Tryck ner några spenat kuber. Krydda.
Gör äggstanningen och häll ner i formen.
In med pajen i ugnen
ca 45 minuter

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar